Filterglas 2,0 – 6,0 mm - 25 kilo

Artikel
12485
✓ Op voorraad
Speciale Price € 30,00 Normale Price € 37,50
Details

Filterglas 2,0 – 6,0 mm - 25 kilo.
Een zandfilter dien je te vullen met filterzand, filterglas of een andere filtermedia.
Filterglas medium heeft een groen label (gerecycled glas), en met zijn veel betere werking is het ook kostenbesparend ten opzichte van filterzand.

Dit artikel heeft glaskorrels die allen tussen de 2,0 en 6,0 mm zitten qua grootte.
Plaatje kan afwijken van het werkelijk geleverde, verpakkingen wisselen wel eens.

Filterglas medium heeft vele voordelen boven zand:

  • Glas medium is efficiënter; het verwijderd 30 % meer materiaal en vervuiling dan zand, zo bespaart het op terugspoelen en zodoende water, energie en chemicaliën
  • Glas medium blijft schoner; het is minder vatbaar voor bio-aanslag aangezien het gladde oppervlak van de glaskorrels, in tegenstelling tot kiezelzand, vermijdt dat de bacteriën vast komen te zitten in kleine barstjes of scheurtjes. Hierdoor moet minder ingegrepen worden, en zijn er dus ook minder chemicaliën nodig om de verontreinigende stoffen te vernietigen
  • Glas medium vraagt minder materiaal; het is minder dicht dan zand en vraagt 20 % minder vulling om een zelfde filter te vullen
  • Glas heeft een langere levensduur en moet dus niet vervangen worden ook als de filters reeds toe zijn aan vernieuwing
  • Glas medium is geschikt voor zowel publieke als privé zwembaden

Gemaakt van gerecycleerd glas dus er is geen beroep gedaan op belastende mijnbouw en schaarse grondstoffen. Glas is daarom een groen alternatief voor zand en is door de superieure prestaties zoals hierboven vernoemd bovendien ook sterk kostenbesparend.
Er zijn 3 verschillende klasses glas verkrijgbaar: graad 1, graad 2 en graad 3. Alle types zijn gefreesd en dus niet scherp.

Hoe bepaalt u of uw nieuw filterzandglas nodig heeft ?
Wij adviseren om elk jaar bij het zomerklaar maken het bovenste laagje uit het zandfilter te scheppen en dat te verversen.

Welke gradatie heeft u nodig ?
In de handleiding van het filter kunt u precies zien hoeveel kilogram er nodig is om hem te vullen. Over het algemeen komt het erop neer dat de hele kleine filters (tot 60 kg vulling) meestal alleen gevuld worden met filterzakken van 0,3 tot 1,0 mm grootte. Heeft u een groter filter dan wordt het filter in verschillende gradaties gevuld; de grootste korrels (meer kiezels) liggen onderop en hoe hoger je komt in het vat hoe kleiner de korrels worden (uiteindelijk zo klein als suiker).
Bent u de handleiding kwijt ? Vaak staat er op het filter een stikker waarop wordt aangegeven hoeveel kg van welke gradaties erin moet. Mist u de stikker en u twijfelt, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Meer informatie
Meer informatie
Merk Divers
Vragen over dit product
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen vragen stellen. Meld u aan of maak een account
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Filterglas 2,0 – 6,0 mm - 25 kilo