Filterpompen

De filterpomp is kenmerkend door het feit dat het een pomp en filter in één is. De kleinere filterpompen maken gebruik van een patroonfilter. Deze filters zorgen er voor dat vuil, bacteriën en schimmels uit het water wordt gefilterd. Dit soort filterpomp is over het algemeen bedoeld voor bijvoorbeeld Intex opzet zwembaden. Ook zijn er nog de zandfiltercombinaties. Hier zijn de pomp en het filtervat naast elkaar op een fundatieplaat gezet en werken onafhankelijk van elkaar. Hier moet het filtervat met zand of glas gevuld worden. Dit zorgt voor fijnere en betere filtratie ten opzichte van één met een patroonfilter.

per pagina

Producten 1-24 van 40

per pagina

Producten 1-24 van 40

Filterpomp zwembad kopen?

De filterpomp is kenmerkend door het feit dat het een pomp en filter in één is. Filterpompen beschikken over een patroonfilter. Deze filters zorgen er voor dat vuil, bacteriën en schimmels uit het water worden gefilterd. Dit soort filterpomp is over het algemeen bedoeld voor bijvoorbeeld Intex opzetzwembaden.

Naast filterpompen zijn er ook zandfiltercombinaties. Hier zijn de pomp en het filtervat naast elkaar op een fundatieplaat gezet en werken onafhankelijk van elkaar. Bij een zandfiltercombinatie moet het filtervat gevuld worden met zand of glasmedia. Dit zorgt voor een fijnere en betere filtratie ten opzichte van een filterpomp.

Intex filterpomp

Een Intex filterpomp bestaat uit een pomp en filter. Het filter is een vervangbare cartridge dat makkelijk verwisselbaar is. Bij het aansluiten van een filterpomp is het belangrijk om te kijken naar de aansluitingen. Intex werkt met twee aansluitingen: 32 mm en 38 mm. De kleinere filterpompen beschikken over een 32 mm aansluiting (welke aangesloten worden met slangklemmen) en de grote filterpompen beschikken over een 38 mm aansluiting (welke met een draaiwartel worden aangesloten). Mocht het zijn dat de aansluiting van de filterpomp afwijkt met de aansluiting van het zwembad, dan kan er gebruik gemaakt worden van speciale koppelingen.

Afhankelijk van de grootte van de filterpomp worden er verschillende patroonfilters gebruikt. Onderstaande filterpomp zwembad cartridges worden gebruikt voor Intex zwembaden:

Zandfiltercombinaties

De zandfiltercombinatie is een pomp en zandfilter op één fundatieplaat. Een zandfiltercombinatie is uitermate geschikt voor het houden van schoon en helder zwembadwater. Dit soort filterpomp is ideaal omdat het zeer compact is en makkelijk aan te sluiten. Normaal gesproken dient een aparte pomp en een aparte filter aan elkaar gekoppeld te worden. Deze sets zijn zowel geschikt voor Intex zwembaden als voor grotere zwembaden.

Bij het kiezen van de juiste capaciteit is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van het zwembad. De capaciteit kan berekend worden door de inhoud van het zwembad te delen door 4. Wanneer er sprake is van een hogere weerstand (door bijvoorbeeld langere afstanden) adviseren wij om een zandfiltercombinatie te kiezen met een hogere capaciteit.

Het is belangrijk dat de volledige inhoud van het zwembad in vier uur is gefilterd en dit tweemaal per dag. Ons advies is dus om de zandfiltercombinatie minimaal 8 uur per dag te laten draaien voor optimale resultaten.

Het filtervat wordt gevuld met filtermedia: meestal zand of glas. Dit zorgt ervoor dat het zwembadwater schoon en gefilterd blijft. Filterzand is het standaard medium dat wordt gebruikt. Het nadeel van filterzand is dat er kanaalvorming kan ontstaan waardoor het zand in de loop van de tijd het water minder goed kan filteren. Hierdoor komt het regelmatig voor dat filterzand vervangen moet worden. Filterglas is daarentegen duurzaam en heeft een langere levensduur ten opzichte van filterzand. Daarnaast is glas efficiënter en blijft schoner, waardoor vervanging niet nodig is.

De zandfiltercombinatie die wij met grote regelmaat installeren of verkopen is de Filterset Azur van het merk Pentair. Dit filter bestaat uit sterk en duurzaam thermoplastisch polypropyleen en de pomp is uitgevoerd met een groot voorfilter. Deze filtercombinatie is zowel geschikt voor grote als kleine zwembaden.

Mocht u twijfels hebben over welke filterpomp of zandfiltercombinatie geschikt is voor uw zwembad dan mag u altijd contact opnemen met onze specialisteren voor advies op maat.