Filterpompen

De filterpomp is kenmerkend door het feit dat het een pomp en filter in één is. De kleinere filterpompen maken gebruik van een patroonfilter. Deze filters zorgen er voor dat vuil, bacteriën en schimmels uit het water wordt gefilterd. Dit soort filterpomp is over het algemeen bedoeld voor bijvoorbeeld Intex opzet zwembaden. Ook zijn er nog de zandfiltercombinaties. Hier zijn de pomp en het filtervat naast elkaar op een fundatieplaat gezet en werken onafhankelijk van elkaar. Hier moet het filtervat met zand of glas gevuld worden. Dit zorgt voor fijnere en betere filtratie ten opzichte van één met een patroonfilter.

per pagina

Producten 1-24 van 30

  1. Zwembad zandfiltercombinatie FSP350 voorkant
    Zandfiltercombinatie FSP350
    Momenteel niet leverbaar
    Niet op Voorraad
per pagina

Producten 1-24 van 30

Intex filterpomp

De filterpomp bestaat uit een pomp en een filter. Dit alles is in één verwerkt. De filter is een vervangbare cartridge dat makkelijk verwisselbaar is. Dit soort pompen worden voornamelijk bij de kleinere modellen intex opzet- of opblaasbaden gebruikt. Afhankelijk van de grootte van de filterpomp, worden er verschillende patroonfilters gebruikt. Voor Intex pompen zijn dit;

Zandfiltercombinaties

De zanderfiltercombinatie is een pomp plus zandfilter op één fundatieplaat. Dit soort filterpomp is ideaal omdat het zeer compact is en makkelijk aan te sluiten. Normaal moet je een aparte pomp en een aparte zandfilter aan elkaar koppelen. Deze sets zijn geschikt voor de grotere frame zwembaden van intex. Ook zijn ze geschikt voor de grotere professionele zwembaden. Doordat het filtervat gevuld wordt met filtermedia zoals glas of zand, ben je gegarandeerd van schoonzwembadwater. Als je filterglas gebruikt, hoef je dit maar één keer in het vat te gooien. Verder heb je hier geen onderhoud aan.