IPH(R)33 PPG full inverter+ 13 kW

Artikel
20037
  • Extreem stil
  • Soft starter
  • Goede garantie
  • wifi aansluiting
1-5 Daagjes levertijd
€ 2.875,00
Details

Bij het opstarten van het bad (aan het begin van het seizoen dus) draait de warmtepomp op 100% van de capaciteit om zo het zwembad erg snel op te warmen tijdens de eerste dagen. Vervolgens gaat deze full-inverter warmtepomp de snelheid vanzelf laten dalen en zo de gewenste temperatuur van het zwembad te behouden.

De Fairland warmtepomp

Fairland is één van werelds grootste warmtepomp fabrikanten en PPG is één van hun grootste distributiekanalen. Om de herkomst en het uiterlijk te kunnen plaatsen hebben zij deze warmtepompen gedoopt onder de naam “PPG full-inverter+ warmtepompen”. Deze Fairland warmtepompen worden aangedreven door de unieke full-inverter® technologie. De traploze inverter wordt aangedreven door een full-inverter® compressor en een full-inverter® ventilatormotor, waarmee zowel de snelheid van de compressor (Hertz per Hertz) als de ventilator (omwenteling per omwenteling) kan worden aangepast. Deze hogekwaliteits inverter is uitermate geschikt om tegen lagere snelheden te draaien, hetgeen leidt tot maximum COPs, fluisterstille werking en een lange levensduur.

Daarnaast respecteert Fairland niet enkel de internationaal (verplichte) standaard, maar oefent zelf ook een hele strenge kwaliteitscontrole uit, zowel voor, tijdens als na productie.Voordelen van deze PPG warmtepomp:


Stil
Deze PPG warmtepomp is 10 keer stiller ten opzichte van een gemiddelde niet-full-inverter warmtepomp. All deze Inverter+ modellen zijn uitgerust met een zogenaamde twin-rotary Full-inverter® DC compressor van Mitsubishi om de trillingen tot een absoluut minimum te beperken. Als het bad eenmaal is opgewarmd dan werkt deze bovendien op een lagere snelheid om de temperatuur van het zwembad tijdens het hele zwemseizoen stabiel te houden. Dit zorgt voor een 10 x stillere zwemomgeving.

 

Soft starter


Als de PPG inverter+ warmtepomp opstart, dan zal deze starten bij 0 ampère en zal deze langzaam omhoog gaan naar de nominale stroomsterkte in een tijd van ongeveer 2 minuten. Daardoor zal dit geen effect hebben op de andere elektrische toestellen in uw woning.
Dus in vergelijking met een gewone AAN/UIT warmtepomp trekt deze warmtepomp 5 keer minder ampère tijdens de opstart wat de elektrsiche installatie veel eenvoudiger maakt.Goede garantie


Er zit 3 jaar algemene garantie op deze PPG inverter+ warmtepompen.
Op de warmtewisselaar an sich en op de compressor zit maar liefst 10 jaar garantie.

 

Bedieningspaneel


De warmtepompen hebben een duidelijk bedieningspaneel waarmee je de belangrijke parameters kunt uitlezen en aanpassen.

 

Wifi aansluiting


Als u ter plaatse van uw warmtepomp een goede Wifi verbinding heeft kunt u de warmtepomp ook bedienen met uw telefoon.

 

Advies van de Zwembadspecialist

Wij adviseren om bij de keuze van een warmtepomp te kiezen voor een groter model dan dat de specificaties van de fabrikant voorschrijven. Dat geldt voor elk type warmtepomp, niet enkel voor deze PPG warmtepompen.
De voordelen daarvan zijn:
1) U kunt eerder in het seizoen gaan zwemmen en later stoppen.
2) U kunt in minder uren uw bad verwarmen. Mocht u dus een paar graden warmer willen zwemmen dan kunt u dat beter verwezenlijken dan een warmtepomp die precies is afgestemd op uw badinhoud.
3) De warmtepomp zal dan eerder op een lagere snelheid kunnen draaien en dan kan hij het bad goedkoper verwarmen.
4) Bijkomen voordeel van punt 3 is dat hij dan nog stiller zal werken.

Het enige nadeel is dat de aanschafprijs hoger ligt dan de warmtepomp die 1 model lager is. Maar over het algemeen is dat de meerprijs dubbel en dwars waard.

 

Meer informatie
Meer informatie
Merk PPG
Max. zwembadinhoud (m³) 55m³
Aanbevolen zwembad inhoud (m³) 35m³
Type warmtepomp Full-inverter
Spanning/Voltage 230/240V
COP 4,6 - 16
Verbruik per uur (kW) 0,3 - 2,1kW
Verwarmingscapaciteit bij 15°C 9kW
Verwarmingscapaciteit bij 26°C 13kW
Geluidsniveau (dB) Max. 22.1-30-7 dB(A)
Minimale doorstroom (m³/uur) 4-6m³/u
Luchtuitlaat Horizontaal
Display Digitaal
Materiaal behuizing Aluminium
Warmtewisselaar (Materiaal) Titanium
Warmtepomp compressor Mitsubishi
Koelgas R32
Aansluiting (mm) 50mm
Nominaal vermogen (A) 1 - 7.87 A
Met stekker Nee
Stroomonderbreker 16A
Benodige kabeldikte (mm) 3 x 2.5mm
Max. werkingstemperatuur 43°C
Min. werkingstemperatuur -7°C
Soft-start Ja
Flowswitch Ja
Wifimodule Ja
Garantie 3 jaar (10 jaar op compressor & warmtewisselaar)
Geleverd met winterhoes Ja
Gewicht 50kg
Afmetingen in cm (lxbxh) 954 x 359 x 648mm
Vragen over dit product
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen vragen stellen. Meld u aan of maak een account
Welke kabel heb ik nodig om dit apparaat aan te sluiten ?

De keuze van de juiste draaddoorsnede wordt door een aantal factoren bepaald.
Enerzijds is dat de maximale stroom die we door de draad willen sturen. De draad mag immers niet te warm worden.
Anderzijds is dat het spanningsverlies dat ontstaat ten gevolge van de stroom die door de draad gaat en de weerstand in die draad.

In grote lijnen kan je uitgaan van onderstaande tabel:

Doorsnede in mm2 Maximaal Ampere
0,75 6
1,5 10
2,5 16
4 20
6 32
10 50
16 63
25 80
35 100

Voor een exacte berekening kunt u altijd bij ons terecht voor advies.

Ik wil de warmtepomp graag laten installeren, is dit mogelijk ?

Dit is zeker mogelijk. Mocht u de warmtepomp liever door ons geinstalleerd hebben en niet alleen maar online kopen in onze webshop dan is dat geen probleem want wij beschikken namelijk over een team van eigen monteurs welke dit graag voor u willen uitvoeren. 

 

Neem geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op voor de montagekosten via +31 165 393913 of kom langs in onze showroom op de Belder 40 te Roosendaal. Wij hebben een hele mooie showroom en kunnen u alles uitleggen over de verschillende soorten zwembaden, de soorten van verwarming, soorten van waterbehandeling, etc. De koffie staat voor u klaar !

 

De warmtepompen zijn vrij eenvoudig zelf te installeren. Afhankelijk van de afstand van de warmtepomp tot aan de technische ruimte bepaald u de geschikte stroomkabel en die sluit u aan in het paneel van de warmtepomp. Vervolgens sluit u de warmtepomp middels drukslang of drukbuis aan op het leidingsysteem van uw zwembad. Dit doet u middels een zogenaamde by-pass, waarmee u de watertoevoer welke door de warmtepomp heen moet gaan inregelt ten opzichte van de waterstroom welke (onverwarmd) rechtdoor naar het zwembad moet gaan. Ook deze warmtepomp by-pass koopt u voordelig online in onze webshop zie deze link.  

Showroom zwembad

Als mijn apparaat straks niet meer werkt kunnen jullie hem dan ook repareren ?

Wij zijn niet enkel een webwinkel maar wij beschikken ook over een showroom en ook over een team van eigen monteurs. Wij kunnen dus zelf de meeste storingen / euvels verhelpen en als het ons niet lukt kunnen we altijd de fabrikant nog inschakelen. Alles in overleg met u; u wordt niet plots met kosten geconfronteerd voordat wij u daarover hebben geinformeerd. 

Wat betekend foutmelding 'E3', 'EE3' of 'E03' ?

Als een warmtepomp de melding E3, EE3, E03 of EE03 aangeeft dan betekend dat dat hij te weinig flow heeft. Simpel gezegd: Er stroomt te weinig water door de warmtepomp heen.

Dit kan diverse oorzaken hebben:

  • Waterniveau in het bad staat niet hoog genoeg. Oplossing: Water bijvullen.
  • Skimmermandjes of pompmandje zit vol vuil. Oplossing: Mandjes legen.
  • Zandfilter zit vol vuil. Oplossing: Backwashen / naar riool spoelen.
  • By-pass staat niet goed afgesteld. Oplossing: by-pass kraan bijstellen dat er meer water door warmtepomp gaat.
  • Lucht in warmtepomp. Oplossing: Paar keer de retourleiding snel knijpen en weer open zetten en zo door drukopbouw de lucht eruit blazen.

Mocht dit alles niet baten dan kan het natuurlijk zijn dat de flowswitch kapot is. In dat geval is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:IPH(R)33 PPG full inverter+ 13 kW