Houten zwembaden

Met een stijlvol houten zwembad in uw tuin haalt u absoluut een ‘eyecatcher’ in huis. De houten zwembaden zijn niet alleen stijlvol maar daarnaast nog eens uiterst praktisch. U kunt namelijk zelf bepalen hoeveel er van het zwembad te zien zal zijn. Over het algemeen kan een houten zwembad namelijk geheel, deels of niet ingegraven worden in de tuin. Hierdoor kunt u dus zelf bepalen hoe het houten zwembad uw tuin visueel zal beïnvloeden.

Het zwembad zal geleverd worden als bouwpakket. Deels afhankelijk van de grootte van het bad, kan het houten zwembad binnen 1 a 3 dagen in zijn geheel opgezet worden. Wilt u meer weten over de houten zwembaden die wij aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen wij u advies-op-maat geven.

Wilt u een eenvoudig basis stappenplan hebben voor het aanleggen van een houten zwembad? Kijk dan onderaan deze pagina.

per pagina

11 producten

 1. Bali Ø 355 x 116 | De Zwembadspecialist voorbeeld
  Bali Ø 355 x 116
  € 3.950,00
  4-7 Daagjes levertijd
 2. Houten zwembad Tropic Octo 505, Ø 505 x 120 cm voorbeeld
  4-7 Daagjes levertijd
 3. Bali Ø 440 x 136 compleet
  Bali Ø 440 x 136
  € 5.000,00
  4-7 Daagjes levertijd
 4. Interline Bali Ø 530 x 136 voorbeeld
  Bali Ø 530 x 136
  € 6.000,00
  4-7 Daagjes levertijd
 5. Bali Ø 655 x 136 bad voorbeeld
  Bali Ø 655 x 136
  € 7.500,00
  4-7 Daagjes levertijd
 6. Bali 640 x 400 x 136 compleet
  4-7 Daagjes levertijd
 7. Sumatra ø 530 x 138
  4-7 Daagjes levertijd
 8. Sumatra 640 x 400 x 138
  4-7 Daagjes levertijd
 9. Bali 840 x 490 x 136 bad compleet
  Bali 840 x 490 x 136
  € 11.000,00
  4-7 Daagjes levertijd
 10. Bali 790 x 400 x 138 bad compleet
  Bali 790 x 400 x 138
  € 12.000,00
  4-7 Daagjes levertijd
 11. Sumatra 600 x 300 x 138
  4-7 Daagjes levertijd
per pagina

11 producten

 

Basis stappenplan voor de opbouw van een houten zwembad

Als u een houten zwembad bestelt wordt dit geleverd als compleet bouwpakket. Ook een zwembadpomp en zandfilter worden meestal standaard meegeleverd. Als u 1 á 2 vrienden kunt vinden die graag met u een zwembad willen bouwen, zal het bad binnen 1 á 2 dagen klaar zijn voor gebruik.

Wilt u het zwembad ingraven of niet?

Mocht u het houten bad deels of in z’n geheel ingegraven willen hebben, zorg er dan voor dat de kuil diep en groot genoeg is. Zorg ook voor een solide ondergrond van bijv. bewapend beton. Een niet gevuld zwembad is niet zo heel zwaar. Eens gevuld zal het gewicht in extremen toenemen. Hierdoor adviseren wij dus altijd een versterkte ondergrond. Let wel op dat bij de Octo baden (achthoekige opbouw) er U-profielen worden meeleverd. Deze dienen mee gestort in het beton dat gaat dienen als ondergrond.

Leg de basis van het bad

Doordat het bad eigenlijk een groot bouwpakket is, zal het opbouwen, ook voor de minder technische mensen, vrij makkelijk zijn. Het bouwpakket komt normaal gesproken ook met een uitgebreide handleiding en/of DVD. Maar zorg altijd dat de basis, dus de eerste houtblokken, stevig en waterpas liggen. Dit zorgt ervoor dat later in het opzet proces de kans op fouten kleiner zal zijn.

Het plaatsen van de skimmer en inlaat

Als het hout geraamte bijna staat, moet u goed de handleiding bekijken. Dit omdat de skimmer en inlaat geplaatst moeten gaan worden. De skimmer en inlaat goed plaatsten is van belang, omdat hier later de zwembadpomp en zandfilter op aangesloten moeten worden. Het hele leidingwerk is dus afhankelijk van een goede plaatsing van de skimmer en inlaat.

Het plaatsen van de foliehouder en zwembadfolie / liner

Voordat de foliezak geplaatst kan worden moeten eerst de foliehouders op het geraamte bevestigd worden.Deze houders worden ook wel ophangprofielen genoemd. 

Als deze eenmaal goed vastzitten kan de foliezak geplaatst gaan worden. Doe dit uiterst voorzichtig, dit is namelijk het lastigste onderdeel van een houten zwembad opzetten. Als u in het bad moet gaan staan om de folie goed te plaatsen, zorg dan dat u dit op blote voeten doet. Uw schoenen kunnen namelijk de folie beschadigen. U kunt ook al een laagje lauw water toevoegen. Dit maakt het proces makkelijker.

Als de folie vastzit, zal het nog vrij soepel hangen. Wrijf rustig langs de wanden om zo het overtollige zuurstof naar de bodem te krijg.

Voeg hierna een bodem water toe in het bad. Zorg dat het water lauw van temperatuur is. Dit zorgt er namelijk voor dat de folie nog flexibeler wordt. Nu moet u nogmaals de wanden bewerken om deze goed strak te krijgen. Het gewicht van het water zal hierbij helpen.

Werk de skimmer en inlaat af

Doordat de folie nu de skimmer en inlaat bedekt, zal er een opening gesneden moeten worden in de folie. Doe dit met uiterste precisie en zorgvuldigheid. Het is namelijk belangrijk dat de koppeling van de inlaat geheel water dicht wordt. Over het algemeen zal de skimmer ook nog afgewerkt moeten worden met bijgeleverde producten. Lees hiervoor de meegeleverde beschrijving.

Het installeren van de filterinstallatie

De zwembadpomp en zandfilter worden meestal meegeleverd in het bouwpakket. De pomp en filter zijn over het algemeen bevestigd op 1 plaat. Dit maakt het makkelijker om aan te sluiten op het zwembad. Vul eerst de zandfilter met filterzand (of filterglas). Zorg er daarna voor dat de zand filter verder in orde gemaakt wordt. Nu kan de zandfilter op de inlaat aangesloten worden met de meegeleverde buizen en slangen. Sluit nu ook de zwembadpomp op de skimmer aan. Als dit vervolgens in orde is, dient er nog een verbinding geplaatst te worden tussen de filter en pomp.

Monteer nu de zwembadrand

 Nu is het tijd om het geraamte om af te maken. Dit doet u door de houten zwembadrand af te monteren. Uw zwembad is nu bijna klaar!

De RVS en/of Houten zwembadtrap monteren

Dit is het laatste wat er gemonteerd moet worden. Volg hiervoor goed de gebruiksaanwijzing. Deze bevestiging spreekt voor zich. Kijk wel goed waar u de trappen het liefst zou willen hebben.

Nu kunt u het zwembad vol laten lopen en de filterinstallatie in werking zetten.