Staalwand zwembad

Staalwandbaden zijn de ultieme oplossing om prijseffectief van een volwaardig zwembad te genieten. De baden zijn van hoge kwaliteit RVS en komen ook wel eens als ‘alles-in-een’ pakket. Dit betekent dat er ook een filtratiesysteem, zwembadtrap en meer meegeleverd worden. Natuurlijk, als deze niet standaard meegeleverd worden kunt u deze ook gewoon bij ons in de webshop bestellen. Mocht u vragen hebben m.b.t. de aanleg van deze baden, neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen onze specialisten u advies-op-maat geven.

per pagina

Producten 1-24 van 63

per pagina

Producten 1-24 van 63

Staalwand zwembad kopen?

Als u op zoek bent naar een zwembad met de luxe uitstraling van een bouwkundig bad, maar tegen aanzienlijk lagere kosten, dan komt u uit bij onze stalen zwembaden.  Een stalen zwembad is de prijsgunstige oplossing om de droom van een eigen zwembad te realiseren. De zwembadspecialist heeft het beste aanbod van stalen opbouw zwembaden.

Voordelen van een stalen zwembad.

Dit type zwembad met metalen wand is vaak ook geheel of gedeeltelijk in de grond aan te brengen (dat is per merk anders dus wij informeren u graag). Bij montage boven de grond heeft u als voordeel dat er niet gegraven hoeft te worden en dat het water door de zomerzon sneller zal opwarmen dan bij een (gedeeltelijk) ingegraven bad. Ook voor jonge kinderen is deze opstelling veiliger; de kans om per ongeluk in het zwemwater te vallen is aanzienlijk kleiner.

Een dergelijk staalwand zwembad is voor de doe-het-zelver eenvoudig in elkaar te zetten. Als compleet kant-en-klaar pakket geleverd of samengesteld volgens uw specificaties zijn deze metalen zwembaden een uitkomst tijdens de warme zomermaanden. Geeft u de montage toch liever uit handen; onze ervaren monteurs nemen die graag van u over. 

Staalwandbaden staan ook bekend onder de naam “Metalen zwembaden”. In tegenstelling tot een bouwkundig bad heb je hier niet de vrijheid in elke maat en diepte, maar er is volop keus tussen ronde en ovale baden, op- of inbouw, diepte, etc. dat er altijd wel een passend zwembad te vinden is. Zit uw gewenste maat er niet bij laat het ons weten want wij kunnen nog veel meer maten leveren dan dat er op de site vermeldt staan. De meestal vuurverzinkte en kunststof gecoate staalwand zwembaden zijn van hoge kwaliteit en komen ook vaak als ‘alles-in-een’ pakket. Dit betekent dat er ook vaak een filtratiesysteem, zwembadtrap en meer meegeleverd worden.

Onze voorkeur voor metalen baden zijn de zogehete Happy Pool baden. Dit omdat wij er hiervan al honderden hebben verkocht in de laatste jaren en er nooit problemen ondervonden worden bij de aanleg. Deze zwembaden hebben ook een flink dikkere staalwand in verhouding met andere staalbaden. De Happy Pool baden zoals u die aantreft op onze website bestaan enkel uit de staalwand en foliezak. Wij maken de offerte graag voor u zo compleet als u hem wenst. Dus met of zonder verlichting, met of zonder verwarming, met of zonder doseersysteem, etc.

Heeft u advies nodig over uw nieuwe zwembad stalen wand? Onze specialisten staan voor u klaar om uw zomers onvergetelijk te maken.

Voorbereidingen bij een stalen zwembad

De bodem / ondergrond van een metalen zwembad

De ondergrond van het stalen zwembad is zeer belangrijk. Dat is niet alleen het geval bij een metalen zwembad, maar bij elk type zwembad. Belangrijk is dat die waterpas staat. Is dat niet het geval dan is het erg lelijk als het bad gevuld is met water; de waterlijn aan de ene kant van het bad zit dichter bij de bovenrand dan de andere kant. Dit gaat enorm storen. Daarnaast is het een extra belasting voor de gehele constructie en is het lastiger om de liner (zwembadfolie) er plooivrij in te gaan krijgen.
Het is ons dringende advies om dan ook altijd een betonvloer te plaatsen onder het bad.


De wanden van een staalwandbad

De ronde stalen wanden zwembaden zijn het meest eenvoudig te monteren. Een rond bad is constructief meestal zo gemaakt dat er verder geen bouwkundige werkzaamheden nodig zijn. Vaak zijn deze ook zonder problemen geheel bovengronds te plaatsen.
De ovale staalwandbaden hebben vaak wat extra bouwkundige werkzaamheden nodig. Zo dienen er over de lengte van het bad steunmuren gemetseld te worden. Dit om instorten te voorkomen als het bad leeg komt te staan. Een rechte wand heeft immers een steuntje nodig om te blijven staan. Dit is niet bij alle modellen in onze webshop noodzakelijk. Informeert u zich vooraf dus goed bij ons of vraag op voorhand de installatiehandleiding op.


Rondom het bad

Het is ons dringende advies om die gedeelten waar het zwembad met stalen wand is ingegraven rondom aan te vullen met gestabiliseerd zand. Dit kan u veel ellende in de toekomst voorkomen mocht het bad ooit (om wat voor reden dan ook) leeggepompt worden.