Saunas

Bij de zwembadspecialist verkopen wij niet alleen zwembaden. Ook leveren wij alles op saunagebied. Van infrarood sauna tot barrel sauna, u kunt ze gewoon online bestellen. 

Na een drukke dag thuis komen nog even heerlijk ontspannen in de sauna. Wie wilt dat nou niet? Met een eigen privé sauna wordt dit werkelijkheid. Niet alleen kunt u lekker tot rust komen, het is ook nog eens goed voor uw gezondheid. Al decennia lang zijn de positieve bijwerkingen van een bezoek aan de sauna algemeen bekend. Zo zorgt het voor afvoer van afvalstoffen in het lichaam en zorgt het voor een betere doorbloeding van de aderen. En dat is niet alles. Er zijn nog vele andere positieve eigenschappen toe te schrijven aan een sauna bezoek. Wilt u meer weten over de voordelen van het gebruik van een sauna en de verschillende soorten? Check dan onder aan deze pagina.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

De verschillende soorten sauna’s

Balken sauna’s

De balken sauna, beter bekend als een Finse sauna, is geïnspireerd op de originele Scandinavische sauna. Voorzien van origineel Noors vuren hout, heeft de balken sauna een prachtige en authentieke uitstraling. Dit soort sauna is ideaal om binnen ’s huis te plaatsen. Dit doordat de sauna weinig ruimte inneemt. De installatie is ook zeer makkelijk. Nadat u de sauna heeft geplaatst, hoeft u hem alleen in het stopcontact te steken. De rest spreekt voor zich. Is uw interesse gewekt? Neem hier dan eens een kijkje naar onze balken sauna’s.

balken-sauna

Infrarood sauna

De infra rood sauna is een buitenbeentje tussen de traditionele sauna’s. Deze sauna genereerd zijn hitte door gebruik te maken van infrarood straling. Deze straling wordt gelijk afgegeven aan de huid. Deze cabine hoeft dus minder warmte op te wekken, aangezien deze niet de gehele cabine moet opwarmen. Hierdoor is een sessie in een infrarood cabine relatief goedkoop. Deze sauna’s staan ook bekend om hun praktische ontwerp en relatief lage aanschafprijs. Meer weten over hoe een infrarood sauna nou precies werkt? Neem dan hier eens een kijkje.

infrarood-sauna-interline

Barrelsauna’s

De barrelsauna’s zijn met hun unieke design echte eyecatchers. De ton vormige cabines geven uw tuin echt extra sfeer. Niet alleen zijn ze van buiten prachtig. De kachel is omringd door echt vurenhout voor de veiligheid. Door de ronde vorm zijn deze sauna’s ideaal om snel en eenvoudig warm te stoken. Bekijk hier ons assortiment>>

barrelsauna

 

C-quel sauna’s

De C-quel sauna’s van zijn ideaal als u een echte sauna liefhebber bent. De sauna’s zijn zo gemaakt dat u zowel kunt genieten van een traditionele sauna met oven, als ook van een infrarood sauna. Een geweldige cabine met een combi van sauna varianten. De cabines zijn afgewerkt met duurzaam en hoogwaardig hout. Dit niet alleen om de sauna een schitterende uitstraling te geven. Maar ook om u jarenlang plezier te laten hebben van de C-quel sauna. Bekijk de C-quel sauna’s hier>>

 

Hoe gebruik ik een sauna?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Dit omdat het sauna gebruik geheel persoonlijk is. Maakt u vaak gebruik van de sauna? Hoe is het met uw gezondheid? Dit zijn allemaalvragen die ermee te maken hebben. Ga dan ook vooral op uw perssonlijke gevoel af. Daarnaast heeft het soort sauna ook invloed. Zo is er wel degelijk een verschil tussen het gebruik van een infrarood sauna en traditionele sauna.

Wij hebben dan ook een algemeen stappenplan opgesteld wat u kunt gebruiken als richtlijn.

Stap 1 – Neem eerst een douche

Voordat u in de sauna gaat, neem eerst een ontspannende douche. Dit is zowel goed voor de geest als de hygiëne.

Stap 2 – Droog goed af

Dit is belangrijk zodat als u de sauna betreedt het uitzweten niet wordt tegen gegaan.

Stap 3 – Neem een ontspannend voeten bad

Door het nemen van een voeten bad, laat u uw lichaam alvast opwarmen. Dit is zodat u direct beter tegen de hitte in de sauna kan. Dit voeten bad duurt 5 á 10 min.

Stap 4 – Kom tot rust in de sauna

Wij adviseren dat u altijd op de laagste treden van uw sauna begint (de eerste 5 min.). Dit zodat uw lichaam optimaal kan wennen aan de warmte. Na deze 5 minuten kan u op de bovenste banken gaan liggen. Wij raden een gemiddelde sauna sessie van 20 minuten. Dit naarmate uw ervaring en persoonlijke gevoel.

Stap 5 – De koude douche!

Om optimaal het echte rustgevende gevoel van een sauna sessie te voelen springt u onder een koude douche. Dit direct nadat u uit de sauna komt.

Stap 6 – (Optioneel) Nogmaals een warm voeten bad

Dit is optioneel. Als u nogmaals een warm voeten bad neemt na de koude douche, zal uw lichaam weer geleidelijk opwarmen.

Stap 7 – Relax!

Relax en geniet! 

 

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.