Zwembaden

Doordat het assortiment aan zwembaden tegenwoordig zo uitgebreid is, is het voor iedereen mogelijk om binnen het budget een zwembad te kopen. Van opblaasbare kinderzwembaden, opzet zwembaden van Intex of een mooi houten zwembad.
Op onze webshop staan alleen baden die u zelf kunt opzetten. Een kinderzwembad is zo opgeblazen en een Intex zwembad zet u binnen 1 a 2 uur op. Zo kunnen u of uw kinderen in een mum van tijd heerlijk genieten van een verkoelende duik in het zwembad.

Mocht u liever een bouwkundig zwembad willen hebben en dit door ons willen laten instaleren kijken dan eens op onze website www.aperfectpool.nl voor de mogelijkheden en een impressie van geleverd werk.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Soorten zwembaden

Globaal gezien zijn er 6 soorten zwembaden. In alle gevallen is een degelijke solide vloer nodig. Wij adviseren in alle gevallen hier een degelijke, gewapende betonvloer voor aan te leggen, indien nodig gesteund door heipalen of poeren. Bodemonderzoek voor aanvang van de werken zal hier duidelijkheid over geven. Ook de grondwaterstand is van belang; staat het grondwater te hoog, dan is bronbemaling nodig.

1. Staalwand zwembad

Een staalwandbad is zoals het woord al zegt opgebouwd uit een in een profiel geplaatste stalen wand. Deze zijn van verschillende fabricaten leverbaar in vele afmetingen in het rond of in het ovaal. Afhankelijk van fabricaat zijn deze zowel bovengronds als in de grond te plaatsen. Constructie is eenvoudig. Uiteraard dient de vloer solide te zijn. Op deze ondergrond wordt het bodemprofiel uitgelegd. Hierin wordt de staalwand gezet. De bovenzijde wordt met een tweede profiel afgewerkt. Een op maat meegeleverde folie wordt geplaatst om het bad af te werken. Afhankelijk van fabricaat variëren deze in dikte tussen de 0,3 en 0,8mm in dikte. Na installatie van de techniek is een dergelijk bad eenvoudig en snel zelf te plaatsen. Uiteraard kunnen onze monteurs dit ook voor u doen.

staalwand zwembad etten-leur

2. Het houten bad

Een houten zwembad geeft een natuurlijke uitstraling aan uw tuin. Deze baden worden vaak bovengronds geplaatst, maar kunnen ook geheel of gedeeltelijk in de grond worden geplaatst. De constructie is eenvoudig. Op de solide betonvloer bouwt u het bad als een blokhut laag voor laag op. Een liner maakt de constructie waterdicht. APP levert baden van uitstekende kwaliteit (10 jaar garantie op structuur) en tegen de beste prijzen.

houten zwembad octoo

3.  Bouwkundige foliebaden

Constructie van een bouwkundig bad is zelf te doen mits u bouwtechnisch onderlegt bent, maar dit kan ook worden gedaan door het team van APP. Onze aannemer zal dan de bouwwerken verrichten en alle zwembadtechnische installaties worden verricht door de monteurs van APP. Constructie van de wanden kan op 2 manieren. Op de betonvloer kan de ruwbouw gemetseld worden, maar ook kan een bekisting gemaakt worden en kunnen de wanden uit beton gestort worden, Is de ruwbouw klaar, dan zullen de wanden gestuukt moeten worden. Zodra dit is gebeurd, dan kunnen de folielassers aan het werk om de gewapende folie te plaatsen. Het folielassen is een vak apart. Hiervoor beschikken wij over ervaren lassers.

Het grote voordeel van een bouwkundig foliebad is dat er geen beperkingen zijn qua afmetingen. U bent vrij om de maten te bepalen. Alles is mogelijk. Ook verschillende diepten, ingemetselde trappen in allerlei maten en soorten, ligbanken, staranden, duikputten en dergelijke zijn mogelijk bij een bouwkundig foliebad.

bouwkundig zwembad

 

4. Zwembaden uit HdPE

Sinds 2015 biedt APP ook baden aan gemaakt uit HdPE, high density poly-ethyleen. Dit materiaal is UV-bestendig en osmose, wat bij polyesterbaden voor kan komen, is uitgesloten bij dit materiaal. Van deze baden zijn vaste afmetingen beschikbaar, maar deze baden kunnen ook naar wens in bijna elke maat en vorm worden gemaakt. Deze baden hebben standaard de kleuren wit en lichtgrijs, maar ook blauw of elke andere ral kleur is bij op maat gemaakte baden mogelijk. De baden worden gemaakt van 10mm dik HdPE plaatmateriaal. Dit materiaal heeft een zeer lange levensduur. Om deze reden wordt op dit materiaal dan ook 15 jaar garantie gegeven. Een dergelijk bad is snel en eenvoudig te plaatsen. Heel simpel gezegd is het als volgt: gat graven, betonvloer storten, zwembad plaatsen op deze vloer, techniek aansluiten en water vullen)

5.  Polyester baden

Polyester baden is net als het bad uit HdPE een bad uit 1 stuk. Er zijn hierin verschillende modellen leverbaar, vaak met geïntegreerde inlooptrap en lamellen nis. Plaatsing gebeurd gelijk als plaatsing van het HdPE bad. Maximale afmetingen van deze baden zijn globaal 4x10 meter en u zit vast aan de verschillende modellen. Voor maatwerk zijn de matrijzen te duur. Dit is dan ook niet mogelijk.

6.  Bouwkundige tegelbaden

Het bouwkundig tegelbad heeft maar 2 beperkingen, namelijk uw fantasie en uw budget. Net als het bouwkundig foliebad bent u vrij in de vorm en de afmeting. Het bad kan in elke gewenste vorm worden gemaakt. Over het algemeen worden enkel binnenbaden betegeld, maar door nieuwe materialen is een betegeld bad tegenwoordig in de Benelux ook buiten te doen. Wel is dit een vrij arbeidsintensief bad en daardoor niet het voordeligste. Na initieel bodemonderzoek kan begonnen worden met de bouw. In dit geval is het de kuip die waterdicht moet zijn. Er wordt dan ook een bekisting gemaakt en het bad wordt dan in zijn geheel gestort. Hierna worden de wanden door het te zandstralen heel glad gemaakt en zo geschikt gemaakt voor het betegelen.  De tegeltjes zelf zijn in een legio aan kleuren te verkrijgen.

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.