Zwembadzout

per pagina

1 product

  1. Zwembadzout - 25 kilo
    1-3 Daagjes levertijd
per pagina

1 product

Zwembadzout kopen?

Het is mogelijk om het zwembadwater schoon te houden met zwembadzout in plaats van met chloor. Het zout wordt direct toegevoegd aan het zwembadwater. Vervolgens wordt het door het elektrolyse of hydrolyse systeem omgezet in chloor om het water te desinfecteren. Na de desinfectie wordt het chloride weer omgezet in zout, waardoor het zout alleen aan het begin van het seizoen toegevoegd hoeft te worden.

 

Hoeveel zwembadzout in het zwembad?

Hoeveel zwembadzout nodig is, is afhankelijk van het automatisch doseersysteem. Bij de meeste elektrolyse systemen dient 3 gram zout toegevoegd te worden per liter. Bij de meeste hydrolyse systemen dient 1.5 gram zout toegevoegd te worden per liter. Kijk dus goed naar welk doseersysteem wordt gebruikt om zo de hoeveelheid zout te bepalen.

 

Voorbeeld: Bij de Sugar Valley Oxilife dient 1.5 gram zout per liter toegediend te worden. Wanneer het zwembad een inhoud heeft van 30.000 liter betekent dit dat er aan het begin van het seizoen 45.000 gram zout toegevoegd moet worden: of te wel 45 kg.

 

Poolsel Zwembadzout

Bij De Zwembadspecialist verkopen wij Poolsel Zwembadzout. Poolsel® wordt geproduceerd op basis van natuurlijk grof zeezout met hoge zuiverheid en laag sulfaatgehalte en bevat geen giftige toevoegingen.