Inbouwdelen

Via deze pagina treft u ons online assortiment aan inbouwdelen aan. Onder inbouwdelen worden die delen bedoeld die aan het (filter)circulatiesysteem aangesloten kunnen worden en welke in het bad geplaatst moeten worden. Hierbij moet u denken aan inlaatfittingen (ook wel nozzles genoemd), bodemputten, skimmers, e.a.

Mocht u op zoek zijn naar een ander fabrikaat / type / afmetingen / .... schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Inbouwdelen zijn er in 3 verschillende materiaalsoorten:

1) ABS (Kunststof)
2) RVS (Roestvaststaal)
3) Brons

Afhankelijk van het uiterlijk en de toepassing van uw bad kunt u uw inbouwdelen kiezen. Zo heeft elk type materiaal z’n voor- en nadelen. Erg in opkomst zijn de ABS inbouwdelen met een RVS flens ervoor. Hiermee is hetgeen u ziet mooi van RVS en hetgeen uit het zicht is is ‘gewoon’ van ABS. Dit drukt de kosten t.o.v. volledig RVS en ziet er net zo fraai uit.

Verder moet u bij het uitzoeken van de inbouwdelen onderscheid maken tussen inbouwdelen bestemd voor betonbaden en inbouwdelen bestemd voor foliebaden. Dit heeft te maken met de manier van installeren. Bij betonbaden heb je immers geen folieflens nodig en bij foliebaden, polyester baden en prefabbaden wel. Mensen die een bad bouwen van betonmuurtjes en daar dan folie in gaan (laten) lassen moeten niet de fout maken om beton inbouwdelen te kopen, maar folie inbouwdelen. De term ‘beton’ wordt hier vaak verward.

Skimmer

De skimmer bevindt zich bovenaan uw bad. Het is gebruikelijk dat uw bad gevuld is met water tot half in de skimmer. Doordat de filtercombinatie verbonden is aan de skimmer wordt via deze skimmer het oppervlaktewater naar de filter gezogen. Alle bladeren en rove vervuiling blijft echter in het zogenaamde skimmermandje zitten. Dit mandje kunt u afhankelijk van de vervuiling dagelijks of wekelijks uit de skimmer halen en boven uw vuilnisbak omkappen. De kleine vuildeeltjes (bv. zand, haren, huidschilfertjes of bodylotion) worden door het mandje getrokken en naar uw filter vervoerd.

Bodemput

De bodemput bevindt zich -zoals de naam al doet vermoeden- op de bodem van het zwembad. Het vuil wat niet door de skimmer wordt aangetrokken (het ‘bodemvuil’) wordt via de bodemput alsnog naar uw filtercombinatie vervoerd. U moet niet de illusie hebben dat al het vuil van de hele bodem door de bodemput wordt opgezogen. Enkel een kleine straal om de bodemput zelf worden aangezogen.

Inlaat

De inlaat wordt ook wel inspuiter genoemd of nozzle. Als het zwembadwater via skimmer(s) en evt. bodemput naar uw filter is vervoerd en daar is gefilterd wordt het via een zogenaamde inlaat weer terug in uw bad gespoten


Jet-air

Het water wat terug in uw bad wordt gespoten wordt vermengd met zuurstof.

Bodeminlaat

I.p.v. dat het water in uw bad wordt gespoten via nozzles wordt het nu via de bodem terug in uw bad gespoten.

Vacuümaansluiting

Zoals u onder het ‘hoofdstuk’ “bodemzuigers” heeft kunnen lezen kunt u de vacuüm bodemzuigers aansluiten aan de skimmer. Fijner werkt het echter met een speciaal hiervoor aangelegde aansluiting,wat de vacuümaansluiting wordt genoemd.

Niveauregelaar

Met behulp van een niveauregelaar zorgt u ervoor dat het waterpeil altijd hetzelfde staat.

Drainpijpen met overdrukventiel

Op bepaalde plaatsen in Nederland ligt het grondwater erg dicht op de oppervlakte. Juist op dat soort plaatsen zijn drainpijpen met een overdrukventiel + een bodemput noodzakelijk. Doet u dit niet dan loopt u risico dat uw bad gaat drijven (ofwel: uw bad wordt opgetild).

Het overdrukventiel zorgt ervoor dat het grondwater in uw bad stroomt als de druk te hoog wordt en voorkomt dat het bad leegloopt als het grondwaterpeil (‘s zomers) weer zakt.

Plaats van monteren

Het is belangrijk dat de gewenste inbouwdelen zorgvuldig op de juiste plaats worden gemonteerd.

Bodemput – Plaatsen in het diepste punt van het bad.
Verlichting – Inbouwdiepte ca 65 cm onder de waterspiegel. Monteren in de wand aan de terraszijde.
Skimmer – Monteren indien mogelijk in korte wand. Bij voorkeur aan de kant het dichste bij de filtercombinatie.
Jetstreams – Indien mogelijk monteren aan inspuiterzijde.
Wanddoorvoer – Monteren in de wand tegenover de skimmer.

Bij inspuiters ca. 50 cm onder de waterspiegel.
Bij de bodemzuigeraansluiting ca 15 cm onder de waterspiegel.

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.