Vlokmiddelen

per pagina

12 producten

per pagina

12 producten

Vlokmiddel zwembad kopen?

Zwembad vlokmiddel is een middel dat ervoor zorgt dat vuil uit het water wordt samengevoegd waarna deze vervolgens gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Niet alles kan namelijk door het filter gefilterd worden. Voornamelijk de zeer fijne deeltjes, zoals dode algen, blijven in het zwembad achter.

Een zandfilter kan veel vuil uit het zwembad verwijderen, maar de hele fijne delen gaan vaak dwars door het filter heen en komen weer terug in het zwembad terecht. Wanneer er kleine vuildeeltjes of algen in het zwembad blijven drijven, is het raadzaam om vlokmiddel toe te dienen. Wanneer het zwembad vlokmiddel is toegediend worden de vuilresten als het ware vast geklonterd aan elkaar. Door het samenklonteren worden de vuildeeltjes dikker waardoor deze gefilterd kunnen worden. Ook zijn ze dan gemakkelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een zwembadstofzuiger.

 

Vlokmiddel is in te delen in twee verschillende varianten:

 

Vloeibaar zwembad vlokmiddel

Vloeibaar vlokmiddel wordt gedoseerd in het zwembadwater. Wij adviseren altijd om het vlokmiddel eerst te mengen in een emmer met water. Vervolgens dient het vlokmiddel gelijkmatig over het zwembad verdeeld te worden.

 

Vlokmiddel tabletten

Deze variant dient geplaatst te worden in de skimmer van het zwembad. Wanneer er regelmatig kleine vuildeeltjes in het zwembadwater aanwezig zijn, is het eenvoudiger om gebruik te maken van tabletten. Tabletten worden voornamelijk gebruikt bij bouwkundige zwembaden.