Zoutelektrolyse

Zoutwaterzwembaden zijn zwembaden die door middel van zoutelektrolyse worden gedesinfecteerd. Ondanks dat er in plaats van chloor nu zout wordt gebruikt als desinfectiemiddel, blijft het zoutgehalte (drie tot vier gram per liter) laag. Een zwembad met een zoutelektrolyse systeem is niet te vergelijken met bijvoorbeeld het water in de zee. Zwembadwater met zoutelektrolyse bevat namelijk slechts 10% van het zoutgehalte in het zeewater, hierdoor proeft het water nog steeds als zoet water – dus geen zorgen! Zo zijn rode ogen en een zware chloorgeur verleden tijd met zwembad zoutelektrolyse.

per pagina

22 producten

 1. Pool Pilot PPC3 chloorproductiecel
  1-5 Daagjes levertijd
 2. Intex Zoutwatersysteem klein. 26664GS
  1-5 Daagjes levertijd
 3. Natural Chlor SMC20 zoutelektrolysesysteem - exclusief cel
  Nog slechts 1 stuk(s) leverbaar. OP = OP
 4. Davey Regulmatic voorbeeld
  Davey Regulmatic
  € 545,00
  ✓ Op voorraad
 5. EPS One Touch Elektrolyse 110 m³
  4-7 Daagjes levertijd
 6. EPS One Touch Elektrolyse 200 m³
  4-7 Daagjes levertijd
 7. Sugar Valley Hidrolife Sal16 voorkant
  4-7 Daagjes levertijd
 8. Sugar Valley Hidrolife Sal22 voorkant
  4-7 Daagjes levertijd
 9. Sugar Valley Hidrolife Sal33voorkant
  1-3 Daagjes levertijd
 10. Mega Pool SSC15 voorkant
  Mega Pool SSC15
  € 925,00
  1-3 Daagjes levertijd
 11. Mega Pool SSC20 voorkant
  Mega Pool SSC20
  € 1.200,00
  1-3 Daagjes levertijd
 12. Davey EcoSalt2 DES2-15EL LOW SALT
  1-2 Weekjes levertijd
 13. IntelliChlor IC20 voorbeeld
  IntelliChlor IC20
  € 1.650,00
  1-3 Daagjes levertijd
 14. IntelliChlor IC40 voorbeeld
  IntelliChlor IC40
  € 2.500,00
  1-3 Daagjes levertijd
 15. Intex zoutwatersysteem - 26668 voorkant
  1-5 Daagjes levertijd
 16. ntex zoutwatersysteem - 26670
  1-3 Daagjes levertijd
 17. Pool Pilot Digital RC-32/22 voorkant
  1-3 Daagjes levertijd
 18. Pool Pilot Digital RC-42 voorbeeld
  1-3 Daagjes levertijd
 19. Pool Pilot Digital RC-52 voorbeeld
  1-3 Daagjes levertijd
 20. Pool Pilot Soft RC-35/22 voorkant
  1-3 Daagjes levertijd
 21. Pool Pilot Soft RC-52 voorbeeld
  1-3 Daagjes levertijd
per pagina

22 producten

Hoe werkt zoutelektrolyse?

Zout is natriumchloride. Bij een zoutelektrolyse apparaat wordt door middel van een kleine hoeveelheid stroom de natrium van het chloride gescheiden, hierbij wordt het zout (natrium) en de chloride (chloor) gesplitst. Het chloride dat door de zoutelektrolyse is aangemaakt doodt alle bacteriën en zorgt ervoor dat het zwembadwater kraakhelder blijft. Zodra de chloride zijn werk heeft gedaan en is uitgewerkt, bindt deze zich weer aan het natrium, waardoor er een cyclus ontstaat die zich continu blijft herhalen.

Omdat de chloride zich weer bindt aan de natrium ontstaat er een gesloten systeem waar niet continu een desinfectiemiddel aan het water toegevoegd moet worden. Omdat zout ook niet verdampt, blijft dit een uitzonderlijke bron van chloor. Aan het begin van het seizoen wordt eenmalig zout voor zwembad toegevoegd aan het zwembadwater. Daarna blijft het zoutelektrolyse-systeem het hele jaar werken.

De aanschafprijs van elektrolyse voor het zwembad ligt hoger dan die van een chloorsysteem, maar omdat dit systeem onderhoudsarm is, verdient dit zich op lange termijn weer terug.

Zoutelektrolyse bij De Zwembadspecialist

Bij het aanschaffen van een zoutelektrolyse is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren:

 1. Als er een warmtepomp aanwezig is bij het zwembad dient deze van titanium te zijn gemaakt. Dit omdat het zout anders het staal kan aantasten.
 2. Wordt er gebruik gemaakt van een stalen zwembadtrap of andere RVS-materialen? Zorg ervoor dat deze trap of materialen dan minimaal AISI-316 kwaliteit RVS hebben. Dit omdat het zout anders het staal kan aantasten, net als bij de warmtepomp.

Bij De Zwembadspecialist hebben wij alle benodigdheden om een zoutelektrolyse-systeem aan te sluiten: van reinigingsvloeistof voor de elektrolysecel en en zwembadzout tot kabels om het systeem aan te sluiten. In ons brede assortiment bieden wij verschillende topmerken aan, zoals EPS, Sugar Valley, Pool Pilot, Davey en meer.

Om de zoutelektrolyse-unit perfect onder controle te houden en ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig chloor wordt aangemaakt, kan dit systeem aangestuurd worden door een RegulMatic van Davey. Dit toestel controleert de productie en de werking van het zoutelektrolyse zodat er alleen geproduceerd kan worden wanneer het water meer chloor vereist. In feite is de Davey Regulmatic dus een extra beveiliging op het systeem.

 

Op zoek naar professioneel advies?

Wilt u een zoutelektrolyse-apparaat aanschaffen en/of door ons laten installeren? U kunt altijd contact opnemen met ons via de contactpagina voor professioneel advies op maat.