Zwembad Chemicaliën

Naast een goede filterinstallatie ontkomt u er niet aan om het zwembadwater ook zuiver te houden met de nodige chemicaliën. Zonder chemicaliën en een goede filterinstallatie krijgt u nooit een helder en veilig zwembad. Via deze pagina treft u de nodige zwembad chemicaliën aan die daarvoor kunnen zorgen. Door de juiste middelen toe te passen houdt u een helder en fris zwembad en kunt u de hele zomer lekker en gezond zwemmen. Of u nu op zoek bent naar chloorproducten, vlokmiddelen, pH-middelen of als u het zwembad een ander kleurtje wilt geven: wij hebben het ! Bij enige twijfel: Bel ons... onze specialisten helpen u graag verder.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Chloortabletten

Chloortabletten worden voornamelijk gebruikt om te zorgen dat de chloorbalans van het water goed op peil blijft. Chloortabletten komen meestal in tabletten van 200 gr. per stuk. Deze dient u in uw skimmer of chloordispenser te plaatsen zodat de tabletten het chloor gedoseerd af kunnen geven. De verschillen in chloortabletten kunt u hieronder vinden;

-          Gestabiliseerde chloortabletten

Dit zijn de ‘standaard tabletten’, deze geven het chloor gelijkmatig af.

-          Niet gestabiliseerde chloortabletten

Deze tabletten werken zeer snel en doeltreffend. Het nadeel is dan weer dat de werking maar van korte duur is.

-          Organische chloortabletten

Bij alle merken de ‘standaard’ tabletten. Bij Melpool de 90/20 of 90/200

-          Anorganische chloortabletten

Deze tabletten zijn gemaakt van niet organisch chloor en alleen verkrijgbaar van Melpool. Deze tabletten worden aangeduid met 70/20 of 70/200.

 

Chloorshock / chloorgranulaat

Chloorshock, ook wel chloorgranulaat genoemd, wordt gebruikt om de chloorbalans snel op peil te krijgen. Bijvoorbeeld bij het zwem klaar maken van het zwembad in het voorjaar. Op dat moment heeft het zwembadwater een laag chloorpeil en kan hiermee snel worden opgekrikt.

 

Vloeibaar zwembadchloor

Vloeibaar zwembadchloor kan ook prima dienen als chloortoevoeging aan het zwembadwater. Het probleem met vloeibaar zwembadchloor is dat het niet opgestuurd mag worden per pakketpost. Vandaar dat dit nagenoeg alleen verkrijgbaar is in specialistische zaken met een fysieke winkel. Nu is het zo dat de zwembadspecialist.nl ook een fysieke showroom heeft. Hier kunt u gewoon een jerrycan vloeibaar chloor kopen, dan krijgt u er ook nog een kopje koffie bij.

Contact gegevens

 

Maar hoe weet ik dan wat de chloor-waarde is?

Het meten van de chloor-waarde doet u met een test-setje of een teststrip.

Het test-setje werkt met een ‘pil’ die u in een buisje met zwembadwater doet. Naarmate het zwembadwater verkleurt kan er visueel (met kleur) afgelezen worden wat de waarde is. Dit geldt niet alleen voor de chloor-waarde maar ook voor de pH-balans.

De teststrip houdt u in het zwembadwater, deze zal dan ook verkleuren om u een visuele (kleur) bepaling te geven wat de chloor-waarde is. Bij deze test strips kan ook het pH-gehalte afgelezen worden.

 

En hoe voeg ik dat chloor dan toe aan het water?

Chloor toevoegen aan het zwembadwater kan op 3 verschillende manieren:

 

Via de Skimmer


Al het water komt een keer door de skimmer, vandaar dat dit een ideale plek is om het chloor toe te voegen. Doe een chloortablet in de skimmermand, en het water lost de tablet beetje-bij-beetje op.

Mocht u nog geen skimmermand hebben, kunt u deze hier bekijken.

Bekijk skimmermanden

 

Via een chloordrijver

 

Een chloordrijver is eigenlijk als een dobber op het water. De bovenkant van de chloor drijver kan geopend worden om via hier een chloortablet toe te voegen. De onderkant van de drijver is open waardoor er water bij de chloortablet kan komen om deze langzaam en geleidelijk te laten oplossen.

Bekijk chloordrijvers

 

Via een automatisch chloor- en pH doseersysteem


Heeft u geen zin om het water te testen en regelmatig chloor aan het water toe te voegen? Dan is een automatisch doseersysteem iets voor u. Deze systemen testen het water automatisch op de chloorwaardes en ‘pompen’ als het waren chloor bij waar nodig.

Lees meer over deze automatische doseersystemen

 

pH-producten

Dat de pH waarde van het zwembadwater goed op peil is, is behoorlijk belangrijk. De pH waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. Als deze waarde tussen de 7,2 en 7,6 ligt is er niets aan de hand en is het zwembadwater mooi helder. Als de pH waarde afwijkt dan kan het voorkomen dat het chloor niet goed meer zijn werk kan doen. Hierdoor kan er algenvorming ontstaan en het zwembadwater groen worden.

 

Tips voor het gebruik van pH-producten

  1. Los het ‘pH poeder’ op in wat water voordat u het in het zwembad gooit.
  2. Probeer de pH-oplossing zoveel mogelijk te verdelen over het zwembadwater
  3. voeg het pH-product nooit tegelijk toe met een chloorproduct. Dit zal zorgen voor een chemische reactie.

 

Hoe weet ik dan wat de pH-waarde is?

Het meten van de pH-waarde doet u met een testsetje of een teststrip.

Het testsetje werkt met een ‘pil’ die u in een buisje met zwembadwater doet. Naarmate het zwembadwater verkleurt kan er visueel (met kleur) afgelezen worden wat de waarde is. Dit geldt niet alleen voor de pH-waarde maar ook voor de chloorbalans.

De teststrip houdt u in het zwembadwater, deze zal dan ook verkleuren om u een visuele (kleur) bepaling te geven wat de pH-waarde is. Bij deze test strips kan ook het chloorgehalte afgelezen worden.

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.