Bodemzuigers

Een zwembadrobot of bodemzuiger is een efficiënte manier om uw zwembad schoon te houden. U geniet van uw zwembad zonder dat u het zwembad intensief en regelmatig moet reinigen. Wie wilt er nou niet van kraakhelder water genieten tijdens het hoogseizoen? Ons brede assortiment aan bodemzuigers en zwembadrobots bied de oplossing voor zwembaden groot en klein. Mocht u twijfelen welke robot het beste bij uw zwembad past, neem dan zeker contact met ons op. Onze specialisten zullen u graag van advies voorzien voor u een beslissing maakt.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Het onderhouden van een zwembad kan vrij intensief zijn zonder de juiste spullen. Wij van de Zwembadspecialist hebben dan ook groot assortiment aan bodemzuigers die het reinigen van uw zwembad een stuk makkelijker maken. Zo zal een zwembadrobot bijna al het schoonmaakwerk automatisch voor u doen. Met een handmatige vacuümzuiger zal u nog wel fysiek aan de slag moeten, maar daar tegenover staat wel het prijs verschil tussen een zwembadrobot en een vacuümzuiger.

Hieronder hebben wij dan ook een overzicht gemaakt van de verschillende soorten bodemzuigers zodat u een beter idee krijgt van welke type zuigers er allemaal op de markt zijn.

Zwembadrobot

Met een zwembadrobot heeft u nagenoeg geen omkijken naar het reinigen van uw zwembad. Geheel autonoom reinigt een zwembadrobot het zwembad. Gemiddeld doet een robot er zo’n 2 uur over om een zwembad schoon te maken, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grote van het bad en het model zwembadrobot. De robot heeft een ingebouwde filter, die vaak makkelijk te legen is. Daarnaast, modelafhankelijk, kan de zwembadrobot naast de bodem ook tegen de zwembadranden op rijden om deze te reinigen.

De opties van zwembadrobots lopen per model ver uit een. Zo heb je al een instapmodel zwembadrobot voor zo'n 350 euro

Wilt u wat meer uitgeven voor ultiem gemak? Kijk dan eens naar de Dolphin zwembadrobot lijn van het merk Maytronics. Dit zijn wellicht de meest bekende robots in de zwembad wereld. De Dolphin zwembadrobots worden door zwembad-eigenaren vaak geprezen om de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast krijgt u bij de Zwembadspecialist 1 jaar extra garantie vanuit de fabriek.

Niet alleen hebben wij de Dolphin zwembadrobots in ons assortiment. Ook robots van Hayward, Zodiac, Interline en meer.

Handbediende vacuümzuiger

De handmatige vacuümzuiger wordt aangesloten op de filterinstallatie van het zwembad. Via de skimmer of vacuüm aansluiting loop een slang naar de zuiger, via hier wordt het vuil naar de filterinstallatie gezogen. Door een telescopische stang te monteren op de zuiger kunt u als het ware u zwembad ‘stofzuigen’, zoals u ook in de woonkamer doet. Ondanks dat u zelf het zwembad schoonmaakt, is het wel een simpele en goedkope manier van reinigen. Voor een volledige set (zuiger, telescoopstang en flexibele slang) bent u een paar tientjes kwijt.

Automatische vacuümzuiger

De aansluiting van een automatische vacuümzuiger is hetzelfde als die van een handmatige. Het grote voordeel is dat hij automatisch is. U hoeft nu zelf niet in actie te komen om het zwembad te reinigen. U kunt gewoon optimaal genieten van het zwembad zonder al het ‘vieze’ werk te doen. Het nadeel van een de automatische bodemzuiger is als de zandfilter vol zit met vuil de zuigkracht van de zuiger minder wordt en deze stopt met schoonmaken. Nu is dit simpel te verhelpen door de zandfilter schoon te spoelen (backwash). Deze zuiger is dan ook een relatief goedkope manier om uw zwembad automatisch te reinigen. De prijzen liggen tussen de €150,- en €600,-.

Zwembadstofzuiger op accu of batterij

Deze zwembadstofzuiger is ideaal voor de moeilijk bereikbare hoeken en plekken bij inbouw zwembaden. Ook zijn ze krachtig genoeg om opbouwzwembaden en spa’s geheel te reinigen van grof en fijn vuil. De zwembadstofzuiger komt in meerde uitvoeringen. De duurde uitvoeringen met oplaadbare accu hebben normaliter de meest krachtige zuiging. Deze handbediende stofzuigers zijn overigens geheel waterdicht en afhankelijk van het model ook te monteren met een telescoopslang. De prijzen variëren van €50,- tot een paar honderd euro.

Automatische bodemzuiger op filteruitgang.

Deze zuiger is niet veel anders dan de automatische vacuümzuiger. Het verschil zit in de manier van aansluiten. In tegenstelling tot de vacuümzuiger wordt deze bodemzuiger aangesloten op de nozzle van de filterinstallatie. Ook wel de perszijde genoemd. Feit is wel dat voor aansluiting er ook nog een ‘booster’ op de aansluiting moet. Dit om de zuigkracht van de bodemzuiger te garanderen. Deze variant van bodemzuigers is vanaf €1000,- verkrijgbaar.

 

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.