Zwembadafdekkingen

Met zoveel verschillende soorten zwembadafdekkingen is het als zwembadeigenaar soms moeilijk om te bepalen wat voor jouw zwembad wel en niet relevant is om aan te schaffen. Zo is er zowel een zomer- en winter zwembadafdekking als ook een vierseizoenen afdekking. Dan is er ook nog een lamellendek als zwembadafdekking en niet te vergeten de zwembadafdekkingen speciaal voor Intex zwembaden. Wij bij de Zwembadspecialist begrijpen dat door het brede aanbod aan afdekkingen het lastig kiezen is wat het beste is voor uw zwembad. Mocht u er niet aan uit komen, neem dan gerust contact op. Wilt u meer weten over de verschillende soorten zwembadafdekkingen ? Kijk dan onderaan deze pagina voor de nodige uitleg.

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Zwembadafdekking voor de zomer

Een zwembadafdekking voor de zomer wordt alleen gebruikt wanneer u niet actief het zwembad gebruikt. Als u het bad niet in gebruik heeft, kan de afdekking over het zwembad heen of drijft het op het wateroppervlakte. Hierdoor zal het zwembad vrij blijven van bladeren en andere vuil. Daarnaast zal de zwembadafdekking er ook voor zorgen dat de warmte niet uit het zwembad kan ontsnappen en ook deels het water verwarmen door de warmte van de zon. De verwarming van het water kan op zonnige dagen wel op lopen tot 5 °C.

De voordelen op een rij;

  1. Het zwembad zal schoon blijven van bladeren en andere vuil.
  2. Door de warmte van de zon zal de zwembadafdekking warmte aan het water doorgeven. Hierdoor kan het water op zonnige dagen tot wel 5 °C worden
  3. De folie zorgt er voor dat er minder water verdampt, en de temperatuur beter op peil blijft.

Zwembadafdekkingen die in de zomer gebruikt kunnen worden

-       Noppenfolie
-       Foam-afdekking
-       Lamellen
-       4-seizoenen afdekking

 

Zwembadafdekking voor de winter

Voor de winter zijn er meerde mogelijkheden als zwembadafdekking.
1. De netafdekking.
2. De volwaardige winter afdekking.
3. 4-seizoenen afdekking.

De netafdekking zegt het eigenlijk al. Als de winter nadert kunt u uw zwembad bedekken met een ‘net’ zodat bladeren en ander soort vuil niet in het zwembad terecht komen. Een relatief simpele en goedkope manier om u zwembad ’s winters schoon te houden van grof vuil. De netafdekking zal eenmaal per jaar moeten worden gespannen, na het winter klaar maken van het zwembad. Daarnaast dient de afdekking voor het zomer klaarmaken van het zwembad ook weer te worden verwijderd.

De volwaardige winter zwembadafdekking zorgt er niet alleen voor dat vuil niet in het bad terecht komt, maar tegelijkertijd laat de afdekking ook geen zonlicht door. Hierdoor is het voor algen en bacteriën een stuk lastiger om te overleven. Hierdoor heb je in het voorjaar aanzienlijk minder onderhoud om je zwembad zwem klaar te maken.

Bij beide afdekking soorten raden wij wel aan om altijd overwinteringsvloeistof te gebruiken in het zwembad. Dit om algen absoluut geen kans te geven zich zelf te ontwikkelen tijdens de winter.

Zwembadafdekking die in de winter gebruikt kunnen worden

-       Netafdekking
-       Volwaardige winterafdekking
-       4-seizoenen afdekking 

 

4-seizoenen zwembadafdekking

Zoals de naam al doet vermoeden heeft u met de 4-seizoenen zwembadafdekking een afdekking die het hele jaar door gebruikt kan worden. De zwembadafdekking houd in de zomer de water temperatuur op peil en in de winter krijgen algen en bacteriën geen kans om zich te ontwikkelen omdat de afdekking volledige licht dicht is.

Gaat u voor de solar versie, dan wordt het water in de zomer verwarmd door de zon. Een nadeel van de solar uitvoering is dan wel dat er in de wintermaanden licht door komt waardoor er iets meer onderhoud aan het zwembadwater zal zijn in het voorjaar.

Een deel van ons assortiment 4-seizoenen zwembadafdekkingen voldoen aan de AFNOR norm. Dit houd in het kort in dat deze producten voldoen aan veiligheidseisen m.b.t. kinderen en huisdieren. 

 

Foam / Folie zwembadafdekking

Deze vorm van zwembadafdekking heeft binnen het vakgebied twee benamingen. Foam-afdekking of folie-afdekking. Deze vorm van afdekken wordt voornamelijk tijdens de zomer gebruikt. In vergelijking met de standaard zomer zwembadafdekking, is de optie een stuk duurder. Het voordeel van folie-afdekking is dan wel dat het een zeer hoge isolatie waarde heeft en het nagenoeg vol automatisch kan worden opgetrokken over het zwembad. Dit in tegenstelling tot gewone noppenfolie.

 

Lamellenafdekking voor het zwembad

Houd u van kwaliteit, comfort, veiligheid en daarnaast nog een mooie uitstraling? Dan is een lamellendek voor het zwembad iets voor u. Het is niet de meest goedkope optie voor een zwembadafdekking, maar u krijgt er een hoop gemak voor terug. Met een lamellendek hoeft u zelf geen inspanning te leveren om het zwembad af te dekken. Volledig automatisch sluit de afdekking het zwembad af tegen vuil, warmteverlies en afhankelijk van de soort lamellen, verwarmt het dek het zwembad door zonlicht.

Omdat lamellenafdekking een van onze specialiteiten is, hebben wij hier een aparte website voor. Bekijk hem maar eens op  http://www.lamellenafdekkingen.nl

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.