Zwembad verwarming

Door uw zwembad te verwarmen word het mogelijk om langer te genieten van uw zwembad. Om het zwemseizoen te verlengen met zwembad verwarming zijn er meerde mogelijkheden. Zo kan het bad verwarmt worden met een warmtepomp, CV-verwarming, elektrisch of op groene energie door middel van zonnecollectoren. Iedere manier van verwarmen van zwembadwater heeft zijn voor- en nadelen. Ook zijn er andere belangrijke zaken om op te letten bij het maken van een keuze voor verwarming. Zo is het belangrijk dat u rekening houd met de inhoud van uw bad, dit zodat de installatie uw zwembad optimaal kan verwarmen. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden om uw bad te verwarmen? Neem dan zeker contact op, dan geven wij u graag passend advies. 

 

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar.

Zwembadverwarming

Met een gemiddelde temperatuur van 18° in de zomer, zijn Nederland en België niet direct de meest ideale landen om een zwembad in de tuin te hebben. Natuurlijk, het zwembad is heerlijk, alleen laat de temperatuur van het water op koudere dagen te wensen over. Vandaar dat zwembad verwarming het zwemmen een stuk aangenamer maakt. Dat niet alleen, ook de periode waarin het zwembad gebruikt kan worden wordt zeker met 4 maanden verlengt. Voor het verwarmen van een zwembad zijn er verschillende mogelijkheden. Deze vind u hieronder.

 

De 4 soorten zwembadverwarming die wij aanbieden.

 

Zwembad warmtepompen

Het zwembad verwarmen met een zwembad warmtepomp is de meest effectieve manier om het zwembadwater op een aangename temperatuur te krijgen. Daarnaast zijn warmtepompen ook energiezuinig, vooral de inverter warmtepompen hebben een hoge COP-waarde. Wilt u meer weten over warmtepompen? 

dura pro inverter warmtepomp 17kw

Bekijk warmtepompen

 

Electrische zwembadverwarming

Makkelijk om te installeren en warmt het zwembadwater relatief snel op. Let bij de aanschaf wel goed op deze twee punten 1. Wat is het energie verbruik per uur van de installatie 2. Wat is de inhoud van uw zwembad. Meer weten over elektrische zwembadverwarming?

nano 3kW zwembadverwarming

Bekijk elektrische zwembadverwarming

 

CV warmtewisselaars

Niet de meest goedkope manier van verwarmen. Daarentegen is het wel de best betrouwbare manier van verwarmen. De naam zegt het al, deze warmtewisselaars worden op een CV of boiler aangesloten. Let er wel op dat de installatie zal moeten gebeuren door een specialist. Meer weten over CV warmtewisselaars?

pahlen hi-flow RVS warmtewisselaar 13kW

Bekijk CV warmtewisselaars

 

Zonnecollectoren

Met zonnecollectoren wordt het zwembadwater verwarmd door middel van de energie van de zon. Binnen deze manier van verwarmen zijn er meerde producten. Zo zijn er de standaard zonnepanelen maar ook zonnematten om de warmte op te vangen.

interline solar heater 9 liter

Bekijk zonnecollectoren

Onze beloftes
  • Deskundig advies van onze gespecialiseerde zwembadmonteurs.
  • Ruim assortiment van compleet zwembad tot obscure reserveonderdelen.
  • Tevredenheidsgarantie we zoeken samen naar de beste oplossing.