Bodemputten

Noodzakelijk is een bodemput in een zwembad niet. Dat neemt niet weg dat een bodemput erg handig kan zijn. Doordat de put zorgt voor constante stroming, ook al staat het zwembadwater onder de skimmers, kan het zwembad blijven functioneren. Daarnaast kan het erg gemakkelijk zijn als u het zwembad wilt leeg pompen.

per pagina

22 producten

per pagina

22 producten

Hoe monteer ik een zwembad bodemput?

Het monteren van een zwembad bodempot wordt alleen bij een volwaardig inbouw zwembad gedaan. Het monteren van zo’n put kan aardig wat extra werk zijn. Dit i.v.m. extra leidingwerk onder het zwembad. Het voordeel van een bodemput is dat de water circulatie beter wordt. Hierdoor wordt de warmte van het water beter verdeeld.

Zorg bij het monteren er altijd voor dat de put minimaal 30 cm van de wanden wordt geplaats (zie afbeelding hieronder). Dit zodat de onder stroom optimaal wordt en de bodemput zijn werk goed kan doen. Voor iedereen die wel eens een brandalarm heeft opgehangen, komt dit principe bekend voor. Dit omdat de luchtstroom van rook ook een ‘middenweg’ zoekt en niet optimaal is in de hoek. Vandaar dat een brandalarm ook nooit in een hoek gehangen mag worden. De afbeelding hieronder betreft de aansluiting van een Aquareva bodemput. Afmetingen van de aansluiting kunnen verschillen per put.