Skimmer paneel/liner- grijs

Artikel
39742
4-7 Daagjes levertijd
€ 175,00
Details

De skimmer A400 heeft een eenvoudig maar functioneel ontwerp. Ruim bemeten opening van 200 x 400mm. Diverse opties leverbaar voor betonzwembaden, linerzwembaden en paneelzwembaden met liner. Op het model voor linerzwembaden kan de opening voorzien worden van messing inzetstukken om de afdichtflens.

 

Aansluitingen:

  • G 2" M
  • G 1 1/2" F
  • 50 mm socket
Meer informatie
Meer informatie
Skimmer opening breedte 400 mm
Skimmer opening hoogte 200 mm
Skimmer uitvoering Brede zuigmond
Skimmer type Normale waterlijn
Skimmer toepassing Voor folie- en linerbaden
Skimmer kleur Wit
Skimmer merk Weltico
Vragen over dit product
Wat is het verschil tussen een smalle of een brede zuigmond ?

Het verschil tussen een skimmer met een smalle of brede zuigmond zit hem in de breedte van de skimmer. Een skimmer met een smalle zuigmond past in principe op ieder zwembad. Een skimmer met een brede zuigmond past niet in ronde of ovale zwembaden (Meestal zijn dat de staalwand zwembaden). Een brede zuigmond is altijd beter, maar dus niet altijd mogelijk. Bij zwembaden met rechte wanden is dat wel altijd mogelijk en dus aan te bevelen.

Wat is het verschil tussen een hoge waterlijn en een normale waterlijn ?

Het verschil tussen een skimmer met een normale waterlijn en een skimmer met een hoge waterlijn zit hem in hoever de waterhoogte van de bovenkant van je muur cq. de onderkant van je randstenen komt te staan. Meestel zit het water met een hoogwaterlijn skimmer een centimeter of 5 hoger dan met een normale waterlijnskimmer. Feitelijk wordt je zwembad dus iets dieper met een hoge waterlijn skimmer.

Meestal zijn hoogwaterlijn skimmers veel breder dan normale waterlijn skimmers.

Een nadeel van hoogwaterlijn skimmers is wel dat het hebben van een niveauregeling op je bad vereist is. Als je anders een week van huis bent en je bad verdampt enkele centimeters dan staat je pomp droog te draaien, wordt je bad niet gedoseert met chloor of zout, etc.  

Hoe hoog moet ik een skimmer monteren in de wand ?

Hoe hoger u de skimmer plaatst, hoe hoger het waterniveau komt te staan.
Het water staat tot ongeveer halverwege de skimmer. Het water kan wat stijgen door bv. regenval en het water kan wat dalen door bv. backwashen of 'bommetjes' (LOL).

Wij raden aan om de bovenkant van de skimmer ongeveer 3-4 cm vanaf de bovenwand te monteren want als u nog tegels op de rand legt die (vaak) 2-3 cm naar beneden vallen dan raakt dat de skimmer niet. Dan betekend dat over het algemeen dat het waterniveau ongeveer 10 cm onder wandhoogte staat.

Zijn er ook aansluitingen voor deze skimmer voor de stofzuiger te koppelen ?

Om een stofzuigerslang aan te sluiten op de skimmer zijn er zogenaamde SKIMVAC's verkrijgbaar.
Dit is een soort van dekseltje die je bovenop de skimmermand plaatst en daar zit een aansluting op om de zuigslang op te monteren.

Deze worden standaard niet meegeleverd maar zijn los te verkrijgen.

Als je de skimmermand eruit haalt dan kan je in dat gat dat eronder zit ook altijd je zuigslang 'prikken' en op deze manier stofzuigen. Het enige risico dat je hebt is dat je heel veel vuil gaat aanzuigen (blad bijvoorbeeld) en je leidingen verstopt kunnen raken. Dus dit kan je wel doen om zand op te zuigen maar niet voor de grote schoonmaak zeg maar.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Skimmer paneel/liner- grijs