Brede skimmer - Zwart
- In kleur van de folie
- Bijna onverwoestbaar
- Zeer kleurbestendig tegen zonlicht en chemicaliën
- Minder geschikt voor bv. staalbaden en houten baden
Dit type skimmer is al sinds 2002 onze best verkochte skimmer voor de bouwkundige zwembaden. Wij adviseren dan ook altijd deze skimmer van het merk Aquareva te gebruiken.
Met zijn brede mond (+/- 40 cm) kan hij veel oppervlaktewater aanzuigen waardoor het aantal blijvende verontreinigingen (bladeren, insecten) tot een minimum wordt beperkt.
Dankzij zijn verlengde mond is deze skimmer uitermate geschikt voor de meeste randstenen. Dit omdat de pot (waar u regelmatig in moet zijn om het blad uit de skimmermand te halen) achter de meeste randstenen uitkomt. U hoeft dan geen uitsparing in de randsteen te slijpen. Dit geeft het hele zwembad een mooie look.
Deze skimmers zijn zeer robuust en hebben een hoge kleurbestendigheid tegen zonlicht en chemicaliën waardoor ze er vaak na jaren nog als nieuw uitzien. Ook is er een overstortvoorbereiding aanwezig in deze skimmer. U kunt de voorgestansde voorbereiding uit deze pot verwijderen en daar een rioolaansluiting op monteren. Zo voorkomt u dat het zwembad over kan stromen cq. het waterniveau boven de randsteen uit kan komen.
Standaard wordt er bij deze skimmers een wit skimmerdeksel geleverd. Optioneel is ook het deksel in kleur bij te bestellen. Als u dus een donkere randsteen heeft is het wellicht mooier om een antraciet deksel aan te schaffen. Deze treft u elders op onze site aan.
Skimmer opening breedte | 402 mm |
---|---|
Skimmer opening hoogte | 162 mm |
Skimmer uitvoering | Brede zuigmond |
Skimmer type | Normale waterlijn |
Skimmer toepassing | Voor folie- en linerbaden |
Skimmer kleur | Zwart |
Skimmer merk | Aquareva / BWT |
Het verschil tussen een skimmer met een smalle of brede zuigmond zit hem in de breedte van de skimmer. Een skimmer met een smalle zuigmond past in principe op ieder zwembad. Een skimmer met een brede zuigmond past niet in ronde of ovale zwembaden (Meestal zijn dat de staalwand zwembaden). Een brede zuigmond is altijd beter, maar dus niet altijd mogelijk. Bij zwembaden met rechte wanden is dat wel altijd mogelijk en dus aan te bevelen.
Het verschil tussen een skimmer met een normale waterlijn en een skimmer met een hoge waterlijn zit hem in hoever de waterhoogte van de bovenkant van je muur cq. de onderkant van je randstenen komt te staan. Meestel zit het water met een hoogwaterlijn skimmer een centimeter of 5 hoger dan met een normale waterlijnskimmer. Feitelijk wordt je zwembad dus iets dieper met een hoge waterlijn skimmer.
Meestal zijn hoogwaterlijn skimmers veel breder dan normale waterlijn skimmers.
Een nadeel van hoogwaterlijn skimmers is wel dat het hebben van een niveauregeling op je bad vereist is. Als je anders een week van huis bent en je bad verdampt enkele centimeters dan staat je pomp droog te draaien, wordt je bad niet gedoseert met chloor of zout, etc.
Hoe hoger u de skimmer plaatst, hoe hoger het waterniveau komt te staan.
Het water staat tot ongeveer halverwege de skimmer. Het water kan wat stijgen door bv. regenval en het water kan wat dalen door bv. backwashen of 'bommetjes' (LOL).
Wij raden aan om de bovenkant van de skimmer ongeveer 3-4 cm vanaf de bovenwand te monteren want als u nog tegels op de rand legt die (vaak) 2-3 cm naar beneden vallen dan raakt dat de skimmer niet. Dan betekend dat over het algemeen dat het waterniveau ongeveer 10 cm onder wandhoogte staat.
Om een stofzuigerslang aan te sluiten op de skimmer zijn er zogenaamde SKIMVAC's verkrijgbaar.
Dit is een soort van dekseltje die je bovenop de skimmermand plaatst en daar zit een aansluting op om de zuigslang op te monteren.
Deze worden standaard niet meegeleverd maar zijn los te verkrijgen.
Als je de skimmermand eruit haalt dan kan je in dat gat dat eronder zit ook altijd je zuigslang 'prikken' en op deze manier stofzuigen. Het enige risico dat je hebt is dat je heel veel vuil gaat aanzuigen (blad bijvoorbeeld) en je leidingen verstopt kunnen raken. Dus dit kan je wel doen om zand op te zuigen maar niet voor de grote schoonmaak zeg maar.
Daarvoor heb je artikel 13092 nodig.