Brede skimmer - Zwart

Artikel
14355
  • In kleur van de folie
  • Bijna onverwoestbaar
  • Zeer kleurbestendig tegen zonlicht en chemicaliën
  • Minder geschikt voor bv. staalbaden en houten baden
✓ Op voorraad
€ 187,50
Details

Brede skimmer - Zwart.

Dit type skimmer is al sinds 2002 onze best verkochte skimmer voor de bouwkundige zwembaden. Wij adviseren dan ook altijd deze skimmer van het merk Aquareva te gebruiken.

Met zijn brede mond (+/- 40 cm) kan hij veel oppervlaktewater aanzuigen waardoor het aantal blijvende verontreinigingen (bladeren, insecten) tot een minimum wordt beperkt.

Dankzij zijn verlengde mond is deze skimmer uitermate geschikt voor de meeste randstenen. Dit omdat de pot -waar u regelmatig in moet zijn om het blad uit de skimmermand te halen- achter de meeste randstenen uitkomt. U hoeft dan geen uitsparing in de randsteen te slijpen. Dit geeft het hele zwembad een mooie look. Bekijkt u hierboven de maatschets om hier zeker van te zijn.

Deze skimmers zijn zeer robuust en hebben een hoge kleurbestendigheid tegen zonlicht en chemicaliën waardoor ze er vaak na jaren nog als nieuw uitzien. Ook is er een overstortvoorbereiding aanwezig in deze skimmer. U kunt de voorgestansde voorbereiding uit deze pot verwijderen en daar een rioolaansluiting op monteren. Zo voorkomt u dat het zwembad over kan stromen cq. het waterniveau boven de randsteen uit kan komen.

Omdat deze skimmers een breedmond hebben van ongeveer 40 cm is het niet mogelijk om deze te plaatsen in ronde zwembaden. Deze skimmers moeten altijd op een rechte wand worden gemonteerd om het geheel met pakkingen en een flens waterdicht te krijgen. In een bolle wand lukt dat met deze skimmer niet.

Standaard wordt er bij deze skimmers een wit skimmerdeksel geleverd. Optioneel is ook het deksel in kleur bij te bestellen. Deze treft u elders op onze site aan.

Normaliter zit het waterniveau in het bad ongeveer 8 tot 10 cm onder de muurhoogte indien u gebruik maakt van deze skimmers. Wilt u het waterniveau nog een paar cm hoger (dus minder folielijn tussen waterniveau en randsteen) dan zijn er van dit merk skimmers ook nog zogenaamde hoogwaterlijnskimmers, welke u ook in ons assoriment aantreft. Deze zijn evenzo vaak in kleur van de folie te verkrijgen.

Meer informatie
Meer informatie
Merk Aquareva
Vragen over dit product
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen vragen stellen. Meld u aan of maak een account
Hoe hoog moet ik de skimmer monteren in de muur ?

Hoe hoger u de skimmer plaatst, hoe hoger het waterniveau komt te staan. Het water staat tot ongeveer halverwege de skimmer. Het water kan wat stijgen door bv. regenval en het water kan wat dalen door bv. backwashen of 'bommetjes' (LOL). Wij raden aan om de bovenkant van de skimmer ongeveer 3-4 cm vanaf de bovenwand te monteren want als u nog tegels op de rand legt die (vaak) 2-3 cm naar beneden vallen dan raakt dat de skimmer niet. Dan betekend dat over het algemeen dat het waterniveau ongeveer 10 cm onder wandhoogte staat.

Zijn er ook aansluitingen voor deze skimmer waar de stofzuiger slang aan gekoppeld kan worden ?

Om een stofzuigerslang aan te sluiten op de skimmer zijn er zogenaamde SKIMVAC's verkrijgbaar. Dit is een soort van dekseltje die je bovenop de skimmermand plaatst en daar zit een aansluting op om de zuigslang op te monteren. Die worden standaard niet meegeleverd maar zijn los te verkrijgen. Als je de skimmermand eruit haalt dan kan je in dat gat dat eronder zit ook altijd je zuigslang 'prikken' en op deze manier stofzuigen. Het enige risico dat je hebt is dat je heel veel vuil gaat aanzuigen (blad bijvoorbeeld) en je leidingen verstopt kunnen raken. Dus dit kan je wel doen om zand op te zuigen maar niet voor de grote schoonmaak zeg maar.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brede skimmer - Zwart